HEKSENS KALENDER

Når du begynder at opfatte alt om dig som en helhed, som en symfoni, hvor du er en strofe, Jorden som moder, en sprudlende varm kvinde, der giver dig livet og skønheden af sin overdådighed, og dig selv som datteren, der tjener hende, glæder hende og varsomt bruger hendes gaver – så opstår ønsket om at pleje hende, glæde hende og få harmonien til at blomstre.

Gennem dette ser du tidens mønstre, årstidernes gang, månens lys og faser, mørke og lys som gentagelser i et uendeligt forløb af fødsel, død og skabelse.

Du ser efteråret som Moderens tilbagetrækning til sit indre liv, nedbrydningen, opløsningen, døden og forvandlingen. Men som de sorte, nøgne grene på træet altid bærer knopper af nyt liv i deres tomhed, så rummer nedbrydningen forvandling og skabelse af nyt liv. Foråret er således den sprudlende, kraftfulde udfoldelse, der bæres af livet og Moderens tilbagevenden.

Dette mønster af årstidernes gang gentages i månens faser og i solens bue.

Livets gang har fyldt mennesket med fester, højtider og glæde, hvor hver tid har sin særlige betydning.

Fester, ritualer og gentagelser minder dig om, at du lever, at dit liv som søen kan fryse til is, men ved solens varme kan du bryde din flade og atter risle og fyldes med liv. Fester og ritualer giver dig mulighed for at bryde din skal, at bryde ud, at forme dit liv, at bringe spænding, glæde, fornyelse og morskab ind i livet.