KYNDELMISSE

1. februar

Lyset vender tilbage

Dybt fra sin hule vender Moder Jord blikket opad. Hendes kræfter baner vejen til foråret. Fra jordens dybde sender hun ormene på vandring til muldlaget. Hun hvisker til træernes safter, der langsomt trænger op i de sorte træer.

Lyset er vendt tilbage, det lever og får os til at håbe på forår. Kulden knuger jorden, renser den og får stenene til at gro.

Det er kyndelmisse med lys og kulde. Denne dag er gudinden Brigittes. Hun hører jordens kalden og bringer os inspiration, poesi, kærlighed og kunst. Det er visionernes tid. Med jordens opstigende kræfter følger nye ideer og fantasi, der kan farve foråret med styrke. Det er tiden for planlægning af foråret.

Denne dag er en af heksenes gamle sabbatfester. Brigitte er månegudinde og inspirerer kvindekraft, poesi, lægedom, lys og ild. Festens farve er hvid – lysets farve.

Alteret smykkes med egegrene eller egebark svøbt i hvidt klæde. Egen er visdommens træ – træet for styrke og løfter. En skål med jord. Jord er frugtbarhed, din grobund, det fysiske, der bringer dine visioner og drømme til virkelighed.

Duften er månens og længsel efter forår: rose, myrra og jasmin.

Lav en lysmeditation. Lad lysets og jordens kræfter åbne dig for visioner, inspiration og fantasi.

Efter ritualet kastes egen i rindende vand, flyder bort og vil på sin rejse fylde dig med inspiration. Jorden deles ud og kan i et hvidt klæde bæres om halsen eller opbevares på alteret. Jorden vil fylde dig med forvandlingens varme forår.

22. februar

Denne dag repræsenterer den hårde vinters afslutning. Gå en tur. er vinteren på hæld, kan varmen mærkes. Denne tid er kampen mellem kulde og varme, forårets komme kan tolkes af, hvem der vinder.

Fastelavn

Fastelavn er en fest, der indleder fasten, som er en renselse i tiden, der skifter fra dyb kulde til fugtig grøde og medfører forårets udmattelser, forkølelser, influenza osv.
Fastelavn er udklædningens tid. Det giver dig mulighed for at vælge andre sider af dig selv og bryde vanens snævre bånd. Det giver dit liv et utal af valgmuligheder, du bryder det indre islag om sjælen, så livets kræfter, som en flod, bryder igennem og åbner for forårets impulser. Du forbliver levende.
Lad dig endelig rise op af alle de unger, du kan skrabe sammen. Det gør dig frugtbar, befrugter din sjæl og krop, fylder dit hus med overflod, fantasi og inspiration. Ønsker du ikke flere børn, må du tage særlige forholdsregler i det gavmilde forår.

9. marts

Denne dag kan du spå om forårets komme. Er vejret smukt, falder foråret tidligt, men er der frost i luften, vil det fryse fyrre nætter endnu.
Fra denne dag skal du spise sundt. I tiden før jævndøgn bliver man let syg, spis derfor masser af grønt, friske nældeskud og drik hyldesaft og mælkebøtte-the.