VALBORGAFTEN

Voldermisse – 30. april

Den dejligste heksesabbat

Valborgaften er tærsklen til sommeren. jordens drømme forvandles tilfrodighed, og skovene indhylles i et lysegrønt slør. Græsset gror, så det kan ses, og fuglene bygger rede af jordens hår.
Denne nat bryder livskraften igennem med et væld af styrke, farver, dufte og lyde.
Natten forener os med Moderens livskraft i glæde og uforbeholden kærlighed. Genfødte tager vi sommeren i brug. Dette er den store kærlighedsfest, og hvad vi ikke fik udrettet, da jorden var hård og kold under Nerthusfesten i marts, kan nu leves i den milde maj.

Maj

Maj er kærlighedens og forelskelsens måned, både for mennesker og gudinder. Denne fest er kærlighedsgudinden Frejas fest. Hun elsker, så frøet spirer. Vi fejrer Frejs og Frejas bryllup, og solens varme forener sig med den gavmilde jord, og som symbol på den fysiske kærligheds urkraft, elskovens glæder, rejses majstangen. Den pyntes med udsprunget bøgeløv, urter og kulørte band i alle regnbuens farver.
Hver heks vælger et bånd i sin farve. Mens der danses omkring majstangen, og båndene snor sig tæt omkring den, råbes ønsker om farvernes styrke. Når båndene er tæt snoet, danses ud igen. Fat hinandens hænder og bevæg jer i en spiral gennem natten til bålet, hvor I ofrer røgelse, salt og brød til gudinden.
Denne nat er bålet rensende, fornyende og bringer frugtbarhed. Hver enkelt brænder, hvad hun vil befries for – f.eks. gamle bindinger, kærestebreve, smerte over brudt kærlighed, sure sokker, cigaretter, hovedpinepiller og amuletter, hvis kraft er opbrugt. Bålet renser både fysiske lidelser og psykiske bindinger.
Befriet springer du gennem bålet og ønsker, at gudindens gaver må fylde dit liv.
Efter fest, dans og ønsker drager I tavse ud i skoven, møder elverfolket og høster de magiske grene – særlig eg, pil og røn, hvis styrke blomstrer denne nat.