Magiske Urter

Urter og årstid - Nældens takvinge i sankthans urten

Urter og årstid

Opfattelsen af urternes kræfter er en fornemmelse bragt sammen af minder, brudstykker, dufte og glæder – en urstrøm der starter i barndommen og baner sig vej gennem århundreder med halvt glemt viden og gode råd.
Vær åben for urten, når du møder den.
Det er den reneste magi, da det er al urtekundskabs oprindelse.
Bær urten på brystet, under hatten og i skoene.
Mærk hvad den siger dig.
Lugt til urten, spis lidt af den og mærk hvad du føler.
Således omslutter urten dig, og du og urten er blevet ét.
Da du ikke er den første, der møder denne urt, kan du bruge urtebogen til at se, hvad andre gennem tiderne har lagt af betydning og magi i urternes univers.
Brug det eller glem det!
I al magi er den vej, du vælger, din.

Juletid, vintersolhverv

Høst al stedsegrønt som mistelten, kristtorn, vedbend, fyr og gran. Planterne høstes for livet og lyset, der vender tilbage. Nætterne er dybe og mørket intenst. I denne tid arbejder du med fødslen af lyset, fødslen al solen. Jordens kræfter skjuler sig i dybet. Du er i dybet, og planterne symboliserer, at kræfterne vender.

Planterne omkring jævndøgn i marts, forårsbebuderne, plukkes for deres næring, styrke, for at bevare sundheden og for at rense kroppen.

Valborgaften

Denne aften fødes Moderens kræfter, og planterne er ni gange så stærke som andre nætter. Der høstes især grene til magiske kæppe. Fra valborgaften til sankthans høstes de fleste lægeplanter.

Maj

Denne måned rummer forårets kræfter. De nys opdukkede safter gør urterne frodige. Høst især rønnetræ i denne måned.

Juni

Er særlig egnet for høst af magiske urter. Tiden regnes fra 14 dage før sankthans til 14 dage efter. I denne tid samles de fleste magiske urter efter behørigt hensyn til månens stilling.

Sankthans

Denne aften samles gråbynke, rønnetræ, flyvetræ, hyld, kamille, piletræ eller -kvist, hassel, gyvel, sankthansurter, perikum, bregner m.fl.

Juli

Samles især blomstrende urter.

August

Høstes efterårets frugter.

September

Samles de sidste neg på marken’ og bindes til træet.

Oktober

Sidste nat i oktober er Moderens kræfter atter dybt i jorden. Denne nat ser du ind i dødens rige. Dette er natten at bære røde æbler og samle de sidste nødder. Bær en hasselkæp og røllike på dig denne nat.

Rul til toppen