Urter og årstid

Decemberhimmel

Juletid, vintersolhverv

Høst af stedsegrønt som mistelten, kristtorn, vedbend, fyr og gran. Planterne høstes for livet og lyset, der vender tilbage. Nætterne er dybe og mørket intenst. I denne tid arbejder du med fødslen af lyset, fødslen af solen. jordens kræfter skjuler sig i dybet. Du er i dybet, og planterne symboliserer, at kræfterne vender.

Foråret

Planterne omkring jævndøgn i marts – forårsbebuderne – plukkes for deres næring, styrke, for at bevare sundheden og for at rense kroppen.

Valborgaften

Denne aften fødes Moderens kræfter og planterne er ni gange så stærke som andre nætter. Der høstes især grene til magiske kæppe.Fra Valborgaften til Skt. Hans høstes de fleste lægeplanter.

Maj

Denne måned rummer forårets kræfter. De nys opdukkede safter gør urterne frodige. Høst især rønnetræ i denne måned.

Juni

Juni er særlig egnet for høst af magiske urter. Tiden regnes fra 14 dage før Sankthans til 14 dage efter. I denne tid samles de fleste magiske urter efter behørigt hensyn til månens stilling.

Sankthans

Denne aften samles gråbynke, rønnetræ, flyvetræ, hyld, kamille, piletræ eller -kvist, hassel, gyvel, sankthansurter, perikum, bregner m.fl.

Juli

I juli samles især blomstrende urter.

August

Her høstes efterårets frugter.

September

Samles de sidste neg på marken og bindes til træet.

Oktober

Sidste nat i oktober er Moderens kræfter atter dybt i jorden. Denne nat ser du ind i dødens rige. Dette er natten at bære røde æbler og samle de sidste nødder. Bær en hasselkæp og røllike på dig denne nat.

Rul til toppen